Snelmenu:

Agenda
03 - 11
Damdag Eelen en Rhaan
Eelen en Rhaan
Aanvang: 10:00 uur.

Damdag Lelystad

Aanvang: 10:00 uur.

NK Jeugd Clubteams
Ochten
Aanvang: 11:00 uur.

31e Vrielingtoernooi
De Baron, Julianastraat 54, Dedemsvaart
Aanvang: 10:00 uur.

damnacht Witte van Moort
Clubgebouw DeZ/WvM, Asterstraat 28, Westerhaar
Aanvang: 21:00 uur.

Persoonlijk Jeugdkampioenschap van Overijssel
Clubgebouw DeZ/WvM, Asterstraat 28, Westerhaar
Aanvang: 10:00 uur.

damdag De Hammerdammer
Den Ham
Aanvang: 10:00 uur.

Jaaroverzicht

Overijssels Kampioenschap

Woensdag 27 december is het Overijssels Jeugdkampioenschap 2018 afgewerkt in het clubgebouw van damclub Witte van Moort. Aan het eind van de dag bleken Dehlinya van Erven, Nathan Steenbergen en Thijs Jansen de sterksten.

Overijssels Kampioenschap

Aangezien er een uitdagend aantal spelers deelnam, werd er een passend toernooischema bedacht. In de ochtend speelden de veertien spelers (verdeeld over drie welpen, acht pupillen en drie aspiranten) zeven rondes in de voorronden. Deze voorronde bestond voor de oudste kinderen uit de vier oudste pupillen en alle aspiranten en de vier jongste pupillen vormden samen met de drie welpen de andere poule. Uitsluitend de resultaten tegen de leeftijdsgenoten zouden worden meegenomen naar de finalepoule, waarin de welpen en aspiranten nogmaals tegen elkaar speelden en de pupillen tegen de overgebleven vier spelers. 

Bij de welpen bleek Westerhaarder Thijs Jansen veruit het sterkst. Hij wist al zijn vier partijen in winst om te zetten. Aangezien de Kampenaren Jornt Meuleman en Yaïr Eysbroek allebei een keer van elkaar wonnen, moest een barrage uitmaken wie het zilver zou pakken: Yaïr bleef het rustigst. 

Bij de pupillen maakte Nathan Steenbergen uit Wezep de dienst uit met een voorsprong van liefst vijf punten op de nummer twee en drie: Samantha Regterschot en Niek Jansen. De dame uit Wapenveld troefde in de barrage Niek Jansen, de broer van de winnaar bij de welpen, af. 

Bij de aspiranten was het een strijd tussen louter Wezepenaren. Dehlinya van Erven bleek sterker dan haar twee mannelijke concurrenten. Tobias Hoogland pakte het zilver.

De uitslagen van de wedstrijden kun je rustig nalezen via Toernooibase.

Alle foto's tref je aan via het fotoalbum

Externe links:

Actueel
Fragmenten Provinciale Clubcompetitie
Na iedere ronde in de Provinciale Clubcompetitie volgt op deze website een overzicht van de leukste fragmenten uit de gespeelde ronde. Ditmaal het leukste fragment uit de eerste ronde. Aan jullie als deelnemers de uitdaging om veel meer mooie combinaties uit te halen!

Lees verder


Er zijn weer voldoende DamZ! damsets in Overijssel

Lees verder


Liefst vier spelers de beste in eerste PODB Cup
De eerste PODB Cup van het seizoen is alweer gespeeld. Zeventien super enthousiaste kinderen gingen in Kampen de hele middag de strijd met elkaar in twee relatief even zware groepen. Dit zorgde ervoor dat bijna iedereen een erg leuke dag had. Alleen voor de zevenjarige Kenneth Tang kwam dit toernooi nog iets te vroeg, maar hij is dan ook vier jaar jonger dan de eerstvolgende qua leeftijd dus hij heeft nog een ontzettend lange tijd te gaan om even goed of zelfs beter te kunnen worden dan de concurrenten.

Lees verder


Overig nieuws
DamZ DamSets

Overijsselse teams komen tekort in Apeldoorn

Nationale Jeugddamdag

Data en reglement PODB Cup 2018-2019 geactualiseerd

De PODB Damdagen 2018-2019

PODB Cup 2018

In memoriam

Prachtige combinatie op bezet veld

Jeugd in Overijssel

Het mooie van dammen I