Snelmenu:

Agenda
10 - 09
Dammen over de IJssel
“Het Roekenest", Stationsweg 8B Heino
Aanvang: 10:00 uur.

Jaaroverzicht

Verslag van het Anton Jurg Toernooi

Geslaagd Anton Jurg-toernooi voor dammers Witte van Moort.

 

Op zaterdag 9 april werd het Overijssels kampioenschap sneldammen, ook wel bekend als Anton Jurg-toernooi, gehouden in Westerhaar. In drie klassen werd in partijtjes van zo'n twintig minuten bepaald wie de beste sneldammers van de provincie zijn. Tevens konden er plaatsbewijzen worden verdiend voor het NK sneldammen.

In groep A streed een zestal spelers voor drie beschikbare tickets. Witte van Moort had vier ijzers in het vuur. Yuen Wong, Bert Aalberts en Gerbrand Hessing golden samen met de Wezeper crack Rick Hakvoort als kanshebbers voor de NK-tickets. Theo Leone had een outsidersrol en had helaas niet de vorm om te verrassen, hij eindigde op de laatste plaats nog ruim achter nummer 5 Gino Schirinzi. Gerbrand Hessing speelde enkele mindere partijen en raakte daardoor vrij snel het zicht op de top drie kwijt. Tot de laatste ronde waren er drie kanshebbers voor de titel. Yuen Wong bracht toen Rick Hakvoort zijn enige nederlaag toe wat hem de Overijsselse titel opleverde. Bert Aalberts eindigde met een punt achterstand op Wong als tweede.

In groep B was het aandeel Westerhaarders iets kleiner. Het was hier duidelijk kwaliteit boven kwantiteit want Jeffrey Steen wist met flink verschil de titel voor zich op te eisen. Harrie Hoonhorst werd 2e en Harrie Beekman 3e. Bertwin Letteboer kwam tot een vierde plek. Beide Westerhaar-spelers plaatsen zich daarmee voor het NK.

 

Last but not least groep C waar een mooi rondtoernooi gespeeld werd. Ook hier werden uitstekende prestaties geleverd. Maikel Schotman werd  ongeslagen 1e.
Koert Meuleman en Gert Brink speelden sterk en behaalden een verdienstelijke tweede en derde plaats, die plaatsing voor het NK opleverde. De grootste verrassing was misschien wel de vierde plaats voor de nog niet zo lang dammende Frank Schippers. Gezien de groeicurve van Schippers is een verrassende prestatie op het NK zeker niet uitgesloten.

Toernooidirecteur Gert Brink reikte vlak na vieren de prijzen uit. De organiserende vereniging kan terugkijken op een geslaagd toernooi.

Terug naar overzicht

Externe links:

Actueel
Verslag van het Anton Jurg Toernooi

Lees verder


De PODB Damdagen in 2021-2022

Lees verder


Dammen in Overijssel komend seizoen?

Lees verder


Overig nieuws
Fragmenten Provinciale Clubcompetitie 2e ronde

DamZ DamSets

PODB Cup 2018

Prachtige combinatie op bezet veld

Jeugd in Overijssel

Het mooie van dammen I