De Mare Almelo veruit de sterkste van Overijssel bij de pupillen

De Mare Almelo veruit de sterkste van Overijssel bij de pupillen

Woensdag 20 maart vond het kampioenschap schooldammen van Overijssel plaats voor de pupillen (de groepen 7 en 8). Het viertal van De Mare uit Almelo bleek veruit het sterkst: het won alle zeven rondes. Op drie punten achterstand eindigde De Groen uit Dedemsvaart als tweede. Het brons was voor De Fontein uit Kampen.

Stipt half twee begon de leuke damdag in dorpshuis Heerde. In een prachtige ruimte damden 64 kinderen tegen elkaar, tewijl de volwassen mensen in de ruimte ernaast hun stem uitibrachten voor de verkiezingen van de Provinciale Staten en de waterschappen. Kortom, een mooie combinatie voor een geweldige middag.

Al snel bleek het team van De Mare uit Almelo wel heel erg sterk. De ene na de andere wedstrijd werd gewonnen en het was dan ook niet de vraag of, maar hoe dik dit team kampioen ging worden. Na zeven rondes bleek zelfs dat de vier kinderen als team alle (!) wedstrijden hadden gewonnen en daarmee zijn ze de terechte kampioen. 

Om de tweede en derde plaats was het een stuk spannender. Aan het einde van de streep bleek De Groen uit Dedemsvaart net iets sterker dan de beide Fontein-scholen. De variant uit Kampen pakte het brons, terwijl de Westerhaarse Fontein genoegen moest nemen met de vierde plaats.

De eerste elf teams hebben zich gekwalificeerd voor de halve finale van Nederland. Deze vindt plaats op zaterdag 13 april.

Terug naar overzicht

Externe links:

Actueel
PK van Overijssel 2019

Lees verder


PODB Cup seizoen 2018/2019 via een zenuwslopende barrage beslist

Lees verder


De Mare Almelo veruit de sterkste van Overijssel bij de pupillen

Lees verder


Overig nieuws
Welpen van Marnixschool uit Kampen de beste van Overijssel

Matheo Boxum maakt gehakt van tegenstanders in simultaan

Schooldammen in Dedemsvaart

Schooldamtoernooi in Lelystad

Fragmenten Provinciale Clubcompetitie 2e ronde

Fragmenten Provinciale Clubcompetitie 1e ronde

Overijsselse teams komen tekort in Apeldoorn

Liefst vier spelers de beste in eerste PODB Cup

DamZ DamSets

Nationale Jeugddamdag