Agenda
25 - 04
PODB Cup, dag 6
EDC, Voortsweg 225, Enschede
Aanvang: 13:30 uur.

PODB Cup Wapenveld passeert magische grens van 50

Een nieuw record. Het is niet alleen de storm 'Ciara' die over Overijssel raast: het dammen in Overijssel zit ook in een gigantische wervelwind vooruit!  De Wapenveldse organisatie van de vierde PODB Cup van het seizoen lukt het om de vijftig deelnemers aan te tikken. Liefst 53 dolenthousiaste kinderen verschenen zaterdag 8 februari achter de damborden in zes verschillende poules.  

De eerste poule blijkt een prooi voor Yulia Bintsarovska uit Kampen, die alleen een remise moest afstaan tegen clubgenoot Yaïr Esbroek. Ook de tweede groep gaat naar de damclub uit Kampen. Aike de Vries weet al zijn partijen in winst om te zetten. De volgende keer een groepje hoger!? Matthew van Dijk, Jorrit Doornink (beiden Wapenveld), Stijn Zandbergen en Jesse Schuurhuis (allebei Dedemsvaart) winnen de andere reeksen. 

De complete uitslagen en nieuwe ranglijst zijn inmiddels te vinden via de pagina PODB Cup of door op de link te klikken. 

Actueel
Bijna vijftig kinderen actief tijdens PODB Cup Wezep

Lees verder


Jeugdspelers Kampen en Wapenveld de sterkste in eerste PODB Cup
De eerste PODB Cup van het seizoen is een feit. Met 32 spelers was het toernooi in Kampen goed bezocht. Yaïr Eysbroek bleek het sterkst en daarmee is de verliezend finalist van vorig jaar sterk gestart.

Lees verder


Jeugd in Overijssel
Overijssel is altijd één van de grotere damprovincies van Nederland geweest, met een bloeiend jeugdbeleid. Verschillende damverenigingen in onze provincie organiseren schooldamtoernooien en hebben een speciale jeugdclub. Als Provinciale Bond stimuleren we onze verenigingen hierin.

Lees verder