Agenda
30 - 11
PODB Cup, dag 2
Clubgebouw DeZ/WvM, Asterstraat 28, Westerhaar
Aanvang: 13:30 uur.

NK Jeugdteams 2019

Aanvang: 10:00 uur.

Overijssels Jeugddamkampioenschap
Clubgebouw DeZ/WvM, Asterstraat 28, Westerhaar
Aanvang: 10:00 uur.

PODB Cup, dag 3
Hattemerbroek / Wezep
Aanvang: 13:30 uur.

PODB Cup, dag 4
Wapenveld
Aanvang: 13:30 uur.

Schooldammen, finale welpen
MFA De Heerd, Griftstraat 8, 8181 VZ, Heerde
Aanvang: 13:30 uur.

Schooldammen, finale pupillen
MFA De Heerd, Griftstraat 8, 8181 VZ, Heerde
Aanvang: 13:30 uur.

PODB Cup, dag 5
Dedemsvaart
Aanvang: 13:30 uur.

PODB Cup, dag 6
EDC, Voortsweg 225, Enschede
Aanvang: 13:30 uur.

Jeugdspelers Kampen en Wapenveld de sterkste in eerste PODB Cup

De eerste PODB Cup van het seizoen is een feit. Met 32 spelers was het toernooi in Kampen goed bezocht. Yaïr Eysbroek bleek het sterkst en daarmee is de verliezend finalist van vorig jaar sterk gestart.

Jeugdspelers Kampen en Wapenveld de sterkste in eerste PODB Cup

De organiserende vereniging SSS Kampen moet het in de eerste PODB Cup doen zonder haar topspeelster Yulia Bintsarovska. Yulia neemt namelijk deel aan het Wereldkampioenschap voor welpen meisjes, waarin ze uiteindelijk als zesde eindigt. Dit weerhoudt de Kampenaren er niet van goed voor de dag te komen, want in de bovenste twee groepen eindigde een clublid op de eerste plek. Jeugdspelers uit Wapenveld pakten het goud in de groepen 3 en 4. 

Groep 1

In de eerste groep meteen een daverende verrassing. Aike de Vries, die de dag ervoor al heel dichtbij was in de onderlinge competitie, wist te winnen van Yaïr Eysbroek in de eerste ronde. Yaïr streed vorig jaar nog in een barrage om de eerste plek van het totaalklassement, maar ging toen kopje onder tegen Samantha Regterschot. Yaïr laat in het vervolg zien mentaal hard gegroeid te zijn en wint de een na de andere wedstrijd. Inclusief de krachtmeting met Samantha. Doordat Aike nog wel drie punten verspilt, eindigt Aike achter Yaïr op de tweede plek. De kampioen van vorig jaar pakt het brons in deze groep. 

Groep 2

In groep 2 eigenlijk hetzelfde verloop als in de eerste groep. De latere kampioene, Marina Huls uit Kampen, verliest in de eerste ronde haar wedstrijd. Dit bleek voor haar het startsein om nóg meer te geven, want helemaal niemand wist nog een puntje te pakken. Hiermee een verrassend resultaat, omdat Marina oorspronkelijk in de derde groep was ingedeeld. Op gepaste afstand wordt Westerhaarder Liam Post tweede en Jarno Meijers uit Hattemerbroek eindigt als derde.

Groep 3

In de derde groep is het tot op het laatste moment erg spannend. Het is zelfs zo spannend dat twee spelers -beiden uit Wapenveld- op exact hetzelfde puntentotaal eindigen: Jonathan Boer en Tessa Regterschot. Het onderlinge duel besliste Tessa in haar voordeel, waardoor zij het goud wint en Jonathan het zilver. Ook voor het brons is het onderlinge resultaat doorslaggevend, omdat Lucas Dokman en Xanne de Goeijen evenveel punten behalen. Lucas was de sterkste in het Wapenveldse onderonsje en daarmee is hij dus derde geworden.

Groep 4

In de vierde groep spelen voornamelijk de kinderen die pas enkele weken weten hoe je een damschijf moet verzetten. Achter de borden is dan ook goed te merken dat het niveau bij veel spelers aan het einde van het toernooi veel hoger ligt dan aan het begin. Mooi om te zien dat een PODB Cup zoveel goeds kan doen voor zowel het sociale als het damtechnische aspect. Stan Ordelman uit Wapenveld blijkt aan het einde van de middag veruit het sterkst, want met slechts één verliespunt eindigt hij fier bovenaan. Westerhaarder Tim Oelen en Arwen de Noord hebben evenveel punten, maar op basis van het onderlinge duel wint Arwen de 2e prijs. 

Check hier alle uitslagen van de eerste PODB Cup van het seizoen en de tussenstand na 1 ronde. 

 

 

Jeugdspelers Kampen en Wapenveld de sterkste in eerste PODB Cup Jeugdspelers Kampen en Wapenveld de sterkste in eerste PODB Cup Jeugdspelers Kampen en Wapenveld de sterkste in eerste PODB Cup Jeugdspelers Kampen en Wapenveld de sterkste in eerste PODB Cup 

Actueel
Jeugd in Overijssel
Overijssel is altijd één van de grotere damprovincies van Nederland geweest, met een bloeiend jeugdbeleid. Verschillende damverenigingen in onze provincie organiseren schooldamtoernooien en hebben een speciale jeugdclub. Als Provinciale Bond stimuleren we onze verenigingen hierin.

Lees verder