Snelmenu:

Agenda
09 - 09
Dammen over de IJssel 2017
't Kerkhuus, Canadastraat2, Heino
Aanvang: 10:00 uur.

Damdag Eelen en Rhaan
Eelen en Rhaan
Aanvang: 10:00 uur.

30e Vrieling toernooi
De Baron, Julianastraat 54, Dedemsvaart
Aanvang: 10:00 uur.

Steenwijkerdamdag

Aanvang: 08:00 uur.

Anton Jurg Toernooi Senioren
't Kerkhuus, Canadastraat 2, Heino
Aanvang: 10:00 uur.

Jaaroverzicht

PK Overijssel

Het Persoonlijk Kampioenschap van Overijssel is het officiële kampioenschap om de titel 'kampioen van Overijssel'.

PK Overijssel

Woensdagmiddag 12:00 uur werd in het clubgebouw van damclub Denk en Zet/Witte van Moort uit Westerhaar het Persoonlijk Kampioenschap voor de jeugd afgetrapt. De welpen en pupillen werden bij elkaar in één poule gestopt en de aspiranten speelden een dubbele ronde tegen elkaar. 

Bij de welpen was al vrij snel duidelijk dat Westerhaarder Niek Jansen duidelijk meer ervaring heeft dan zijn jongere broer Thijs. Niek werd uiteindelijk zelfs gedeelde derde in de poule met pupillen erbij. Thijs heeft nog enkele jaren te gaan als welp dus hij zal gegarandeerd nog een gooi gaan doen naar het kampioenschap van Overijssel de komende jaren. 

Bij de pupillen was het podium volledig van Hattemerbroek. Nathan Steenbergen wist al zijn partijen te winnen en werd afgetekend kampioen. Op gepaste afstand eindigden Owen Hoogland en Kaemon van Erven tweede en derde.

Bij de aspiranten was het ontzettend spannend tot de laatste ronde. Iedereen leek van iedereen te kunnen winnen, maar uiteindelijk trok Tobias Hoogland met acht punten (uit zes duels) aan het langste eind. Dehlinya van Erven eindigde tweede met zeven punten en Christiaan Bosman werd derde met vijf punten.

De volledige uitslagen zijn te vinden op Toernooibase.
Veel meer foto's zijn zichtbaar in het fotoalbum

Externe links:

Actueel
Een fraaie combinatie tijdens "Brunssum Open NK KNDB 2017"

Lees verder


Jeugd in Overijssel
Overijssel is altijd één van de grotere damprovincies van Nederland geweest, met een bloeiend jeugdbeleid. Verschillende damverenigingen in onze provincie organiseren schooldamtoernooien en hebben een speciale jeugdclub. Als Provinciale Bond stimuleren we onze verenigingen hierin.

Lees verder


Het mooie van dammen I

Lees verder